Loading..

Energie voelen en tot de essentie komen.

Energetisch werk

Wat is energie eigenlijk? Energie is overal, ook wij als mens bestaan uit energie. Om ons heen hebben we een energieveld, de aura, en op ons lichaam bevinden zich energiebanen oftewel meridianen die in verbinding staan met verschillende organen in ons lichaam. Daarnaast hebben we net iets buiten de huid een aantal energiecentra ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s kun je zien als energiewielen waar de energie continue in beweging is. Zij staan ook in verbinding met onze meridianen, organen en zijn de toegang tot onze ziel, tot wie we in essentie zijn.

Je kunt energie ervaren als warmte, beweging, stroming of kracht. Als ons energiesysteem uit balans raakt en ons lichaam, geest en ziel niet meer in verbinding staan, kunnen we ziek worden of niet lekker in ons vel zitten.

Malvatherapie – lichaamsgerichte energetische therapie

Als mens kunnen we op zoek zijn naar balans en groei in ons leven. Wie we werkelijk zijn. We gaan op zoek naar rust, balans of innerlijke kracht. Door weer te leren voelen kom je weer in verbinding met jezelf. Met liefdevolle aanraking, luisteren, spiegelen nodig ik uit tot het bewust(er) leren kennen en ervaren van je eigen lichaam. Of zoals een jonge vrouw het in mijn praktijk afgelopen week zo mooi wist te verwoorden: “Ik begin nu pas echt te voelen dat ik op deze aarde sta en niet zweef op een wolkje. En dat het leven hier eigenlijk best fijn is, iets wat je zelf mag en kunt vormgeven.”

Energetische therapie helpt de verbinding van jouw zijn weer te herstellen. Met behulp van Malvatherapie begeleid ik mensen hun energetische systeem en daarmee zichzelf te helen en het natuurlijke evenwicht te herstellen of een persoonlijk groeiproces te ondersteunen. Malvatherapie is uniek en voelbaar anders dan andere vormen van energetisch werk.

Energie voelen

Naast het leren voelen van wie je bent met behulp van energetische therapie, kun je dit ook ervaren tijdens meditatie. Jezelf een moment van rust gunnen en kijken, voelen en ervaren wat er in jezelf aanwezig is. Zijn in het hier en nu, even niets moeten. Stil worden, doen door niets te doen, geen beweging, geen denken, alleen maar ademen en zijn.

Ik werk tijdens mijn meditatieavonden en cursussen veel met edelstenen en kristallen. Deze prachtige en speciale energie is bij elk kristal weer anders en helpen je om dichter bij jezelf te komen en te ontdekken wat er is en mag zijn.

X